Devlet veriyor, insanlar istismar ediyor

Elazığ’da TOKİ Konutlarının Fahiş Kiralara Verilmesi Vatandaşları Zor Durumda Bırakıyor

Elazığ’da meydana gelen 2020 ve 2023 depremlerinin ardından inşa edilen TOKİ konutlarının ev sahipleri tarafından yüksek kiralara verilmesi, vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Mahalle muhtarı, devletin neredeyse bedavaya sunduğu bu konutları kiraya verenlere seslenerek vicdanlı olmalarını istedi.

Depremlerden Etkilenen Hak Sahipleri Yeni Konutlarına Kavuşuyor

24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihlerinde Elazığ’da meydana gelen depremlerdekileri etkileyen Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerinin ardından, hak sahipleri için yapılan konut çalışmaları hızla devam ediyor. 2020 Elazığ depreminin ardından yaklaşık 24 binden fazla konut inşa edilmiş ve hak sahiplerine teslim edilmişti. İnşaatlar devam ederken, 2023 Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Elazığ’da, 27 bin 716 hak sahibi evlerine yerleştirildi ve 11 bin 366 konutun inşası devam ediyor. Yapımı devam eden konutların yıl sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Hak Sahiplerinden Yüksek Kiralar Alınıyor

Öte yandan, devlet tarafından uygun fiyatlarla sağlanan TOKİ konutları, hak sahipleri tarafından yüksek kiralara verilmeye devam ediyor. Evlerini teslim alan hak sahipleri, yıllık 9-10 bin lira ödeme yaparken, evleri aylık 10 ila 15 bin lira arasında kiraya veriliyor. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine, Hicret Mahallesi muhtarı Murat Gülbasan, ev sahiplerine çağrıda bulunarak, “Devlet size bedava verdiği konutları fahiş fiyatlara kiraya vermeyin” dedi.

2020 ve 2023 depremlerinden etkilenen vatandaşlar için konutların önemine değinen muhtar Gülbasan, “Hak sahiplerinin uygun fiyatlarla aldığı konutları yüksek rakamlara kiralamaları vicdansızlıktır. Devletin desteğiyle elde edilen bu konutları, makul fiyatlara kiraya verilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Devletin desteğine rağmen yüksek kira bedelleri talep eden ev sahiplerine karşı vatandaşları destekleyen muhtar, vatandaşların sorunlarına duyarlı bir tutum sergilediğini belirtti.

Related Posts

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

İmamoğlu operasyonu asgariyi eritti

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’de 708 Euro olan brüt asgari ücret, 19 Mart İmamoğlu operasyonundan sonra 592 Euro’ya düştü ve yüzde 16 eridi”.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir