Pakistan-Hindistan sınırında tansiyon artıyor

Hint-Pakistan Gerilimi: Keşmir’de Çatışma Tırmanıyor

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim, 22 Nisan’da Keşmir’de turistlere yönelik yapılan saldırı sonucunda çatışmaya dönüştü. Söz konusu bölge, iki ülke arasında egemenlik sorunu oluşturuyor.

Hindistan ordusu, Pakistan askerlerinin taciz ateşi açtığını iddia ederken Pakistan yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi. Yeni Delhi, turistlere yönelik saldırıdan Pakistan merkezli silahlı grupları sorumlu tutarken Islamabad suçlamaları reddediyor.

Keşmir meselesi, iki ülkenin bağımsızlıklarını kazandığı 1947’den beri gerginliğe neden olmaktadır. Bölgedeki isyancı gruplar, 1989’dan beri Keşmir’i Pakistan’a bağlamak için silahlı mücadele yürütüyor.

Gerginlik devam ederken Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ordunun hazır olduğunu belirtti. Ayrıca İran, Pakistan ile Hindistan arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu duyurdu ve gerilimi düşürme çabalarını arttırmayı teklif etti.

Gelişmelerin ardından tırmanan gerilim nedeniyle iki ülke arasındaki sınır kapısı kapatıldı, ticaret durduruldu ve vatandaşların sınır dışı edilmesine karar verildi. Ayrıca Hindistan, komşusu için hayati olan su paylaşım anlaşmasını askıya aldı.

Kaynak: dpa, AFP / MUK, ET

DW Türkçe’ye nasıl engelsiz erişebilirim?

Related Posts

İstanbul’da 13 adrese fuhuş operasyonu

İstanbul’da fuhuş yaptırdığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6’sı tutuklandı. İki yabancı uyruklu kadın sınır dışı edildi.

Bursa’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı.

İYİ Parti’li Çömez: ‘Selefi cihatçı Bouidani’ye Türk vatandaşlığı verildi’

İYİ Parti’li Turhan Çömez, Suriye merkezli selefi cihatçı Ceyş ul-İslam örgütünün liderliğini yapmış ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Essam Bouidani’ye Türk vatandaşlığı verildiğini öne sürdü.

İstanbul’un kentsel dönüşüm çıkmazı

Deprem, İstanbul’un en önemli gündemi olmasına rağmen kentsel dönüşümde bir türlü istenen mesafe alınamadı. 6,2 büyüklüğündeki deprem, bu sorunu bir kez daha gündeme taşıdı. En az 1,5 milyon riskli binanın olduğu da dikkate alınınca vakit kaybedilmemesi hayati önemde.

Titanik’in “kehanet” mektubu: 400 bin dolardan alıcı buldu

Titanik’ten kurtulan Albay Gracie’nin “kehanet” mektubu, açık artırmayla satıldı. Geminin batmasından günler önce yazılan mektup, 400 bin dolara alıcı buldu.

Rusya: Kursk, Ukrayna’dan tamamen geri alındı

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov’un Devlet Başkanı Putin’e Kursk bölgesinin tamamen Ukrayna ordusundan geri alındığını bildirdiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir