Google’dan kovulan yazılımcı

İsrail’in Soykırıma Destek Veren Şirketler Listesi Uzun ve Çok Çeşitli

İsrail devleti bombalarla çocukları öldürürken sağ kalanları açlığa mahkûm edenler sadece İsrail devleti değil. Silah ve bomba üreten şirketler de bu listeye dahil. Gazze’de soykırımı destekleyen şirketlerin listesi çok uzun ve her sektöre her ülkeye yayılıyor. Gıda ve içecekten ambalaja, deterjandan hazır giyim ve ayakkabıya, otomotivden lojistiğe neredeyse bütün sektörlerde karanlık ilişkiler mevcut.

Açıktan destekleyenler olduğu gibi el altından destek sağlayanlar da var. Dolaylı yollardan destekleyenler ve desteklemiyor gibi görünenler de listenin bir parçası. Farklı dinlere mensup olanların hepsi kişisel menfaatlerini ön planda tutuyor. Kimi Yahudi, kimi Müslüman, kimi Hristiyan, hatta deist ve ateist bile var.

Bu şirketlerin ortak noktası, kişisel menfaatlerini toplumun menfaatlerinin önünde görmeleridir. Kâr hırsıyla hareket eden bu çeteye mensup olanlar arasında ahlaki değerlerden uzak, çevreyi kirleten, çalışanlarını hiçe sayan ve karşılarındaki insanları ticari mal olarak görenler bulunmaktadır.

İnternet teknolojisi sayesinde artık bu çetelerin kirli yüzleri gizlenemiyor. Teknoloji kötülüğe hizmet etmekle kalmıyor, aynı zamanda iyilerin de sesini duyuruyor. Teknoloji firmalarının Gazze’deki katliama destek verdiğini ve buna karşı çıkan personele baskı uyguladığını belirten bazı şirketlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak için mücadele edenler var.

İsrail ordusunun yapay zeka modellerini kullanarak hedef listeleri oluşturduğunu belirtenler, Google, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin bu sürece nasıl dahil olduklarını açıklıyor. Tüm bu firmaların bir araya gelerek Filistinlilere karşı uygulanan soykırıma sessiz kaldığı belirtiliyor. Silah üreticileri ile doğrudan sözleşmesi olan şirketlerin Gazze’deki soykırımda pay sahibi oldukları vurgulanıyor.

Bir milyar iki yüz milyon Müslümanın yalnızca yedi milyon Yahudiye karşı kendilerini savunmasını beklediğine dikkat çekilen haberde, dünyanın duyarsızlığını delmek için boykot silahını kullanan güçlü bir azınlığın varlığı vurgulanıyor. Bu durumda, güçlü bir azınlığın varlığıyla dünyanın değişebileceği mesajı veriliyor.

Related Posts

İstanbul’da yaşamanın bedeli 90 bin TL’yi geçti!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 2025 yılı Haziran ayına ilişkin “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, İstanbul’da yaşamanın bedeli geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,13 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93 bin 465 TL’ye ulaştı.

Mevsimden arındırılmış TÜFE verisi yayımlandı

Mevsim etkisinden arındırılmış Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri açıklandı. TÜFE verileri Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04 arttı

Bakanlıktan, dış ticaret denetimlerinde 5,9 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı

Bakanlıktan, dış ticaret denetimlerinde 5,9 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı

Tapu sahiplerinin cebinden daha fazla para çıkacak! İki farklı ödeme yükseliyor

İstanbul’da emlak rayiç bedelleri büyük değişiklikler gösteriyor. Bazı semtlerde rayiç bedelleri 10 kat artarken, bu durum hem ev sahiplerini hem de yeni ev almak isteyenleri etkileyecek.

Ekonomistler enflasyon rakamlarını değerlendirdi: Emeklinin üstünden silindir gibi geçtiler

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık yüzde 1,37, yıllık ise yüzde 35,05 olarak gerçekleşti.. ayrıca çekirdek enflasyon manşet verileri aştı. Kalıcı fiyat artışlarına işaret eden bu tablo, enflasyonla mücadelenin zorlu sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Açıklanan enflasyon verileri sonrası memeur ve emekli zam oraqnalrı netleşti. Ekonomistler memur ve emekli maaş zamlarına gelen zam oranlarını değerlendirdi. Peki ekonomistlerin yorumu ne oldu? İşte detaylar…

Nagarro + MBIS, müşteri odaklı stratejisiyle işletmelerin dönüşümünü buluta taşıyor

McKinsey, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi küresel kuruluşların öngörülerine göre küresel ekonomiye her yıl 2,5 ila 4 trilyon dolar katma değer sağlaması beklenen yapay zekanın iş dünyasındaki dönüştürücü gücü de ivme kazandı. Dijitalleşme …