Kereviz sevmeyenleri bile şaşırtacak: Kereviz çorbası tarifi

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait bir sebzedir ve A,C,D,E,K gibi birçok vitamin ve potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineraller içerir.  Kereviz, damarların düz kasları üzerinde rahatlatıcı etki yaparak, kan damarlarının genişlemesine ve kan basıncının düşmesine sebep olur. Antioksidan açısında zengin bir sebze olan kereviz, bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihapları oluşumunu önler.

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kereviz, sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip kişilerin mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Ancak, kerevizin acı tadı nedeniyle tüketmek istemeyenler için kereviz çorbası mükemmel bir alternatiftir. İşte kerevizin acı tadını hissetmeyeceğiniz, hatta belki de kereviz tükettiğinizin farkına bile varmayacağınız lezzetli bir çorba tarifi…

KEREVİZ ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler;

  • 1 adet orta boy kereviz,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet havuç,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında),
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • Yarım limon suyu,
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı,
  • 1 litre (5 su bardağı) ılık su,
  • Tuz

Yapılışı;

  • Öncelikle havuçları ve kerevizleri rendeleyip bir kenara alın. Kerevizlerin kararmaması için limonlu suyun içerisine koyabilirsiniz.
  • Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında rengi şeffaf olana kadar orta ateşte kavurun.
  • Soğanın rengi dönünce içerisine rendelemiş olduğunuz havuç ve kerevizleri ilave edip yumuşayana kadar tekrar kavurun.
  • Ocağın altını kısık ateşe alın ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • İçerisine yavaş yavaş suyu ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırın.
  • Suyu ekledikten sonra ocağın altını tekrar orta ateşe alıp suyu kaynatın.
  • Çorba kaynarken ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu birlikte homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Kepçe yardımıyla kaynayan çobanın suyundan alıp yumurtalı karışımın içerisine ekleyip topaklanmaması için hızlıca çırpın.
  • Bu karışımı yavaş yavaş çorbanın içerisine ilave edip karıştırın ve bu şekilde yaklaşık 5 dakika kaynayana kadar bekleyin.
  • Çorba kaynadıktan sonra damak tadınıza göre tuzunu ekleyin ve ocaktan alın.

Tanecikli yapısından rahatsız olursanız eğer blender yardımıyla çorbayı çekebilirsiniz. Arzuya göre üzerine kruton ekmek, kıyılmış maydanoz ya da kereviz yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir